Concurs de bandes

BASES DEL CONCURS DE BANDES EMERGENTS

CanetRock Mallorca convoca aquest concurs de bandes emergents amb l’objectiu de reconèixer i impulsar nous talents de les Illes i potenciar l’escena musical balear. L’artista guanyador s’incorporarà al cartell de CanetRock Mallorca 023 i serà l’encarregat d’obrir el festival el 22 de juliol a Alcúdia.

El procés de selecció constarà de 2 eliminatòries amb concerts en directe amb la col·laboració de Blat al Sac i a Hortella i el guanyador es decidirà a parts iguals per votació popular i per un jurat integrat per professionals del sector musical. 

Per participar-hi cal complir els següents requisits:

  • Ser un artista, solista o banda emergent, que hagi publicat amb el mateix nom artístic un màxim d’un treball discogràfic.

  • Que un 70% dels components siguin residents a les Illes Balears.

  • Tots els components han de ser majors de 16 anys.

  • Tenir preparat un directe amb un repertori d’almenys 25 minuts o 6 temes que ha de ser d’autoria pròpia. Queden exclosos els grups de versions.

  • Es poden presentar propostes de qualsevol estil i en qualsevol idioma, però es valorarà positivament que els temes siguin en llengua catalana.

 • Els artistes que hagin tengut una carrera rellevant a altres formacions o projectes musicals estaran subjectes a l’aprovació del jurat per la seva selecció.

FASES:

 • Del 9 al 31 de març: Inscripció de propostes.
 • 3 d’abril: Publicació de les 10 bandes semifinalistes seleccionades pel jurat.
 • Del 3 al 28 d’abril: Votació popular entre les 10 bandes semifinalistes per l’elecció de les 4 bandes finalistes.
 • 28 d’abril: Semifinal amb l’actuació en directe de les 10 bandes a Ses Voltes de Palma i proclamació de les 4 bandes finalistes.

L’elecció de les bandes -tant a les semifinals com a la final- serà conjunta i al 50% entre la votació popular i el jurat, i es puntuarà de la següent manera: la banda que tingui més suport a la votació popular obtindrà 5 punts, la que quedi en segon lloc n’obtindrà 4, la tercera 3 i la darrera 2. De la mateixa manera, el jurat atorgarà 5, 4, 3 i 2 punts a cadascuna de les bandes. La suma de punts entre la votació popular i el jurat donarà la classificació final.

La banda guanyadora serà l’encarregada d’obrir el festival CanetRock Mallorca el 22 de juliol a Alcúdia amb un catxet de 1000€.

El jurat està integrat per Gemma Recoder i Àngel Pujol, directors de CanetRock Mallorca, Joan Trias, periodista musical, Guillem Solé, cantant de Buhos, Pau Franch, cantant d’O-Erra, i Carme Suárez, tècnica de cultura de l’Ajuntament d’Alcúdia.

Si els grups tenen algun contracte discogràfic, no haurà d’entrar en conflicte amb cap de les bases d’aquest concurs. Així mateix es comprometen a tenir disponibilitat per poder actuar en les diferents fases del concurs.

L’organització es reserva el dret de modificar les bases per raons de causa major i/o de necessitat per a la bona pràctica del concurs.

La inscripció al concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

Amb el suport de: Blat al Sac i Restaurant Finca Hortella d’en Cotanet.